Samen sinds 1999 … zoveel beleefd, opgebouwd, verbouwd en weer afgebroken, om telkens weer een nieuw Avontuur te beginnen om ons Hart te volgen vol Liefde en Passie!

Stukje Geschiedenis van ons:  Wim ( 1961) : Zijn kennismaking met de horeca/keuken dateert uit de tijd toen hij als afwashulp vakantiewerk deed.  Na zijn diensttijd besloot hij zich verder te bekwamen in het koken. Dankzij talent en ambitie ging de ontwikkeling snel. Al na vijf jaar mocht de gedreven vakman zich Meesterkok noemen.  Wim Zwaart deed ervaring op bij gerenommeerde zaken, ook in het buitenland. In 1996 startte hij in Harderwijk zijn eigen restaurant onder de naam; Olivio. Hier bezorgde hij de culinaire Hanzestad zijn eerste Michelin-ster. Bovendien ontmoette hij er zijn latere levenspartner Tina (1975). In 2001 zijn ze getrouwd op het Koetshuis in Hulshorst. Tina heeft een horecaopleiding gevolgd en bij uiteenlopende zaken gewerkt, van brasserie, restaurant tot hotel en zij is de Vinoloog.

Samen begonnen ze in 2004 met de Frans klassieke Bistro Ratatouille naast Olivio als tweede zaak. In het restaurant hangt nog het schilderij dat die naam alle eer aandoet alle ingrediënten uit het gerecht zitten erin. Het is een kleurrijke compositie van groenten als paprika, courgette en aubergine. Toen al was Ratatouille een restaurant waar we veel met groenten kookte en met op en top verse spullen uit het seizoen.

In 2006 hebben we restaurant Olivio verruild voor het Koetshuis in Hulshorst, Wonen en werken op een landgoed midden in het bos. Het Koetshuis een stijlvolle locatie voor feesten en bijeenkomsten in allerlei vormen, van BBQ tot Black Tie dinner van brocante markt tot wijnfeest en van Huwelijk tot vergadering. En daarnaast deden we tal van catering en hadden we een Foodtruck, de Rollin Cuisine.

Na tien jaar was het tijd om terug te keren naar de stad. Stijn en Julia inmiddels groot, Stijn geboren in 2003 en Julia in 2004. Weer samen werken, 1 mooie zaak runnen en Ratatouille was inmiddels ook uitgebreid met het Proeflokaal, de Culiwinkel en het StadsLogement in 2015.

Dat vroeg alle aandacht en zo zijn we in 2017 weer in Harderwijk gaan wonen en werken! Ook hier kon weer van alles.. Kookworkshops, Proeverijen, Feestjes in de keuken enz.. en dat draaide mooi naast het Restaurant wat we Culinair weer heel stevig uitbouwde naar een drukke zaak met constante kwaliteit en heel veel aandacht voor onze gasten! Beiden weer full time aan het roer, weer voor 100% bezig zijn met Wijn, Spijs, Heerlijk!!

Corona was een spannende tijd en vroeg om uitdaging om te doorstaan, we verzonnen van alles en in de tijd dat we mochten, draaide Ratatouille dan ook op volle toeren.

En altijd zoveel fijne gasten gehad, zijn daar ook echt enorm dankbaar voor, zonder hen zouden we nooit hebben kunnen doen wat we allemaal gedaan hebben!

Tot 1 Januari 2023 waren we de Restaurateurs in Ratatouille, maar opvolgers stonden in de wacht, we vonden in Gerwin een waardige opvolger, 18 jaar bij ons gewerkt, nu was het echt zijn beurt! En zijn wens resulteerde in de verkoop van het Restaurant maar wel met behoud van Vischmarkt 4 voor ons zelf, Vischamarkt 4 waar nu de naam TiNAZ Culiwinkel, Logement en Wijnlokaal op prijkt!

Hier gaan zij de komende jaren weer heerlijk verder met hun Passie, anders dan voorheen, maar wel met een zelfde liefde, hopelijk heel veel plezier en met nog meer ruimte voor hun Kunstzinnige Culinaire Creativiteit!!