Samen sinds 1999 … zoveel beleefd, opgebouwd, verbouwd en weer afgebroken, om telkens weer een nieuw Avontuur te beginnen om ons Hart te volgen vol Liefde en Passie!

Meesterkok Wim Zwaart begon in Harderwijk restaurant Olivio en daar ontmoette hij Vinologe Tina. Beiden opgeleid in verschillende restaurants in binnen- en buitenland vonden zij elkaar hier, waar zij met hun Olivio Harderwijk zijn eerste Michelinster bezorgde in 2002.

In 2004 kwam daar de Frans klassieke Bistro Ratatouille bij. In het huidige Ratatouille hangt nog het schilderij dat die naam alle eer aandoet: alle ingrediënten uit het gerecht zitten erin. Het is een kleurrijke compositie van groenten als paprika, courgette en aubergine. Toen al was Ratatouille een restaurant waar veel met groenten gekookt werd en met op en top verse spullen uit het seizoen, iets waar we nog steeds van houden, “Groenten in de Hoofdrol”!

In 2006 werd Olivio verruild voor het Koetshuis in Hulshorst, Wonen en werken op een landgoed midden in het bos. Het Koetshuis, een stijlvolle locatie voor feesten en bijeenkomsten in allerlei vormen, van BBQ tot Black Tie dinner van brocante markt tot wijnfeest en van Huwelijk tot vergadering. En daarnaast diverse catering en de Foodtruck, de Rollin’ Cuisine.

Ratatouille werd ondertussen uitgebreid met het naburige pand, waar een Kooklokaal, Culiwinkel en Stadslogement kwamen en in 2017 was het na 10 jaar Koetshuis tijd om terug te keren naar de stad. De focus weer op het restaurant en heel veel aandacht voor de gasten! Beiden weer full time aan het roer, weer voor 100% bezig zijn met Wijn, Spijs, Heerlijk!!

Op 1 Januari 2023 was het tijd om het restaurant over te dragen Gerwin, die 18 jaar de rechterhand van Wim was, nu is het echt zijn beurt! En naast Gerwin die nu de scepter zwaait in Ratatouille, zijn er meer Chefs en Gastheren/Vrouwen die vanuit hen zo mooi succesvol zijn in Harderwijk en ver daarbuiten, daar zijn ze zo trots, echt Fier!

Ratatouille werd gesplitst. het naburige pand, Vischmarkt 4, werd TiNAZ : Culiwinkel, Logement en Wijnlokaal.

En hoe leuk dit ook is, een pand met zoveel mogelijkheden voor heerlijk en gezelligheden, besluiten ze toch om een volgende droom waar te maken, Spanje bleef lonken!! Vanaf half Oktober 2024 gaan zij hun leven verdelen over Nederland en Spanje, het beste van twee..
Eerst het daar naar hun zin maken en dan… leven als kunstenaars en daar gasten ontvangen voor een heerlijke proeverij of Chefs Lunch in hun eigen Finca ….  in Jalon en als ze in Nederland zijn… dat gaan ze beleven, er komt vast en zeker wat op hun pad..