Toen we afgelopen januari in de Jalonvallei waren, werden we meteen verliefd en zeiden tegen elkaar als we wat willen in Spanje……dan hier. En toen kwam er een casita op ons pad..  een huis vol mogelijkheden & winterzon.
Een project wat we weer geheel naar ons hand kunnen zetten, samen verbouwen en als het klaar is genieten en zo nu en dan ook onze gasten de passie voor dit deel van Spanje laten meebeleven: Olijven, Amandelen, Sinaasappels en Druiven, dus Wijnen! Lunches verzorgen, fijne proeverijen in combinatie met wandelen en bezoek Bodega’s en wie weet gaan we op de markt staan met onze eigen culinaire waar en kunstigheden.

Gaan we dan emigreren? Nee hoor, maar in de donkere maanden zullen we zijn waar de zon schijnt, in Jalon (Xalo) hebben wij onze plek gevonden! Een typisch Spaans dorp, echt platteland waar je kan wandelen, fietsen in prachtige natuur en wijngaarden en onze Casita ligt op loopafstand van het dorp met bodega’s, elke week een ‘Rasto’ en ook een boerenmarkt waar zelfs in Januari live muziek is….en met de Middellandse zee op 20 km afstand.

Wat ons blijft drijven is de Liefde voor:
Eten & Drinken, Gastvrijheid, Verbouwen, Inrichten, Kunst, Beleving, Muziek, Spanje, Frankrijk het Mediterrane…, maar ook zeker Nederland, Dutch Cuisine, de Seizoenen, al mag van Wim de zon hier net zo veel gaan schijnen als in Spanje..  Daarom werd TiNAZ ook echt Mediterrane!

Tinaz blijft open tot oktober en zoals een ieder weet, zullen we dit vol passie uitbaten tot het einde!